За Нас

Фирма КаБИТС ЕООД е създадена през 1999 г. от инж.Димитър Калчев – дългогодишен представител на „Wandel & Goltermann” за България, от 1990 г.

В периода 1998 – 2005 г., Wandel & Goltermann се слива с  Wavetek, а през 2005 г. заедно с TTC става ACTERNA, която по-късно  е закупена от JDS Uniphase и така се появява JDSU- световен лидер в оптичните технологии и измервателната апаратура и системи за всички области на телекомуникациите.

 

history_jdsu

 

КаБИТС ЕООД развива своята основна дейност в отрасъл „Телекомуникации”, като дистрибутор на измервателни уреди и системи, производство на JDSU, а също така е представител на NARDA – STS, световен лидер в измервателните уреди за Електро-Магнитни полета.

Сред основните клиенти и партньори на фирмата са Мобилтел АД, Космо България Мобайл АД, Виваком АД, НЕК – ЕАД, ЕСО – ЕАД, Булгартрансгаз ЕАД, Овергаз, Вестител-БГ, МО, МВР, ТУ – София, КРС, НБУ,  както и редица други фирми от областта на телекомуникациите и информационните технологии.

Фирмата организира ежегодно специализирани семинари и презентации по най-новите технологични решения относно измерванията в телекомуникациите и информационните технологии, с лектори специалисти основно от JDSU. Целта на тези мероприятия е споделяне на опита и знанията с българските браншови организации, както и предлагане на конкретни решения за техния бизнес.

От 2002 г. фирмата е член на българската Асоциация „Телекомуникации”, а от 2010 г. фирмата е член на АКИС – Асоциация на комуникационни и информационни специалисти.

 

 

KaBITS Company Policy